تاریخ ارسال : 1404/02/01
محققان در سوئیس یک مدل هوش مصنوعی ساخته اند تا جهان های بالقوه قابل سکونت را که از دید انسان پنهان شده اند، کشف کند. این گام مهمی در جستجوی سیاراتی با شرایط مساعد برای حیات است.
به گزارش سپیدپندار دات کام به نقل از ایسنا، یک الگوریتم یادگیری ماشینی، ۴۴ منظومه ستاره ای را شناسایی کرده است که گمان می رود سیارات فراخورشیدی مشابه زمین را در خود جای داده باشند که هنوز انسان آنها را ردیابی نکرده است و این نگاهی است که می تواند جستجوی سیارات مملو از حیات را تسریع بخشد.
به نقل از فیوچریسم، به صورت کامل تایید نشده است که سیارات مشابه زمین واقعاً در آنجا وجود دارند، اما اخترشناسان جهت بررسی آن محله های ستاره ای در آینده زمان صرف خواهند کرد. در شبیه سازی ها، این مدل به دقت قابل توجهی تا ۰.۹۹ دست یافت، به این مفهوم که ۹۹ درصد از منظومه های شناسایی شده دست کم یک سیاره شبیه به زمین دارند.
یکی از نویسندگان این مطالعه، دکتر یان آلیبرت (Yann Alibert)، مدیر مشترک مرکز فضا و زیست پذیری دانشگاه برن، می گوید: این یکی از معدود مدلها در سراسر دنیا با این سطح از پیچیدگی و عمق است که مطالعات پیشبینی کننده ای مانند آنچه ما انجام دادیم را امکانپذیر می کند. این یک گام مهم در جستجوی سیاراتی با شرایط مساعد برای حیات و در نهایت برای جستجوی حیات در جهان است.
تشخیص سیارات فراخورشیدی بسیار دشوار است، چونکه در مقایسه با ستاره ها کوچک هستند و نور کمی تولید می کنند. تاکنون، دانشمندان وجود بیشتر از ۵۸۰۰ سیاره در خارج از منظومه شمسی را تایید نموده اند و اطلاعاتی که ما در مورد اغلب آنها داریم، اندک است.
این تعداد از سیارات، اطلاعات زیادی را برای آموزش الگوریتم جستجوی سیارات فراخورشیدی در اختیار نمی گذارد و آموزش چنین الگوریتم هایی به مجموعه داده های عظیمی نیاز دارد.
محققان در این مطالعه نوشتند که در طول این آزمایش ها، مدل هوش مصنوعی نشان داد که قوی ترین شاخصهای سیاره ای شبیه زمین را میتوان در درونی ترین سیاره قابل تشخیص یک منظومه، بخصوص جرم و دوره مداری آن یافت.
از آنجا، این گروه الگوریتم یادگیری ماشینی را روی نمونه ای از نزدیک به ۱۶۰۰ منظومه با دست کم یک سیاره شناخته شده و یک ستاره از نوع G، نوع K یا M، به کار برد که نوع G ستاره هایی شبیه خورشید هستند و دو طبقه بندی باقیمانده ستارگان کوچک تر و سردتر را توصیف می کنند. این نشان داد که حدودا ۴۸ مورد از آنها احیانا دارای جهان هایی مشابه زمین ما هستند.
اما باید بدانید که مدل بی خطا نیست. نویسندگان خاطرنشان می کنند که این مدل، خصوصیت های خاصی از منظومه های ستاره ای را که ستاره شناسان تاکنون مشاهده کرده اند، مانند همبستگی قوی بین به اصطلاح ابَرزمین ها و مشتری های سرد که اکثرا با هم در اطراف ستارگان شبیه به خورشید ظاهر می شوند، بازسازی نکرده است و سیارات مصنوعی بازتولید شده توسط این مدل هم بیشتر از سیارات واقعی به ستاره هایشان نزدیک درنظر گرفته شده اند.
با این وجود نیازی نیست که این مدل کامل باشد. هر آنچه که بتواند جستجوی منجمان برای یافتن سیارات مشابه زمین را به انتخابهای کمتری محدود کند، می تواند متحول کننده باشد.
این الگوریتم یادگیری ماشینی با تحلیل دادههای مربوط به هزاران منظومه ستارهای شناخته شده، الگوهای پنهانی را شناسایی کرده است که نشاندهنده احتمال وجود سیارات فراخورشیدی مشابه زمین در ۴۴ منظومه دیگر است. این فناوری هوشمند با دقت چشمگیر ۹۹ درصدی در شبیهسازیها، قویترین شاخصهای سیارات زمینمانند را در ویژگیهای درونیترین سیارات قابل تشخیص منظومهها یافته و بدین ترتیب، فهرستی اولویتبندیشده از اهداف بالقوه را برای اخترشناسان فراهم آورده است. اگرچه این یافتهها هنوز نیازمند تایید رصدی هستند و الگوریتم نیز بینقص نیست، اما توانایی آن در محدود کردن دامنه جستجو میتواند به طور چشمگیری سرعت و کارایی تلاشهای آتی برای کشف سیارات قابل سکونت و شاید حتی حیات در فراسوی منظومه شمسی را افزایش دهد.
منبع: سپیدپندار دات كام
موضوع خبر :
- آموزش
- هوش مصنوعی
- فناوری
- هوشمند
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
1
2
3
4
5
(1)
نظر شما در مورد هوش مصنوعی گنجینه پنهان سیارات زمین مانند را آشکار کرد چیست؟